Verlies je bagage niet op reis

Rugzak met naam - Rugzakkenwereld

Het kan je zomaar overkomen dat je tijdens je reis of vakantie niet meer weet waar je rugzak of reistas is gebleven. Zeker met groepsreizen kan het voorkomen dat je rugtas verdwijnt tussen alle bagage en je niet meer weet waar je die hebt gelaten.

Voorkom verlies

De beste manier om je tas herkenbaar te maken is door de rugzak met naam te labelen. Je kunt hierbij denken aan een kaartje aan de tas met naam en adres erop zodat de tas altijd weer zijn weg terug zal vinden.

Andere manieren zijn om je naam op de rugzak te laten bedrukken of op een andere manier de tas herkenbaar te maken. Een sticker erop plakken dat voor jou heel herkenbaar is laat je dan ook direct zien welke tas van jou is. Hoeveel dezelfde tassen liggen er wel niet op dezelfde bagageband op het vliegveld? Je ziet hem er zo tussen liggen dankzij jouw sticker of label of naam erop.

Voorkom diefstal

Niet alleen kun je de tas kwijtraken, maar deze kan ook gestolen worden of leeggehaald worden als je niet in de buurt van je tas bent. Het kan zomaar gebeuren dat je de tas op de hotelkamer laat liggen en de zekerheid wilt hebben dat je tas veilig is wanneer je die onbeheerd achterlaat. Een simpel slotje voor op de tas is dan ook een veel gebruikte methode.

Bagage achterlaten

Als je de tas achterlaat in het hotel, op je kamer of in het bagagehok achter de hotelreceptie bij alle andere tassen, wil je ook de zekerheid hebben dat niemand er zomaar bij kan komen. Hierbij een aantal tips om zekerheid te krijgen voor het veilig onbeheerd achterlaten van de reistas:

  • niemand van het hotel op de kamer laten (do not disturb kaartje ophangen)
  • re├žu ontvangen bij de receptie bij het afgeven van je tas

Je tas kwijtraken is altijd vervelend en vooral bij vliegreizen waar het voorkomt dat je de tas kwijt raakt en je bagageloos op je bestemming aankomt. Zorg daarom dus voor zekerheid en label je tas met naam erop, zet er een slot op en vraag altijd een ontvangstbewijs bij afgifte voor het onbeheerd achterlaten.