Dagje naar het strand?

Wil jij een dagje naar het strand in Nederland, maar weet je niet wel strand? Dan zijn hier voor jou de beste stranden van Nederland.

Domburg

Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. In Domburg wordt het strand gecombineerd met natuur en een indrukwekkend historisch stadje recht achter de duinen. Het strand is ook al meerdere keren onderscheiden. In 2017 kreeg dit strand voor de 28ste keer de internationale ‘blauwe vlag’ milieuonderscheiding.

Honden

Alle honden zijn verboden tussen 10:00 en 19:00 tijdens de periode 1 mei tot 15 september. Buiten deze tijden mogen alle honden op dit strand.

Westenschouwen

De westenschouwen is een hele mooie, rustige badplaats in het Zeeuwse Schouwen-Duiveland met een enorm breed strand. De Westenschouwen is een van de mooiste stranden van Nederland door de rust en breedte van het strand. Er zijn maar een heel weinig strandtenten te vinden, waardoor het zelfs in de zomer, lekker rustig is. Daarnaast heb je vlak achter de duinen een prachtig bos waar je lekker in kunt wandelen.

Honden

Honden mogen het hele jaar op het strand komen maar van 15 mei t/m 15 september moet de hond wel aangelijnd zijn tussen 10:00 en 19:00 uur.

Kijkduin

Kijkduin is zeker kleiner dan de meeste stranden, maar dit geeft Kijkduin ook juist zijn charme. Rondom het strand zijn veel verschillende activiteiten, je kan dan denken aan karten, fietsen of shoppen. Op Kijkduin staan ook verschillende huisjes. Deze kan je huren of misschien zelfs kopen. Als je dan wakker wordt in een van deze huisjes, zie je meteen het strand.

Honden

Op dit strand mogen vanaf het kijkduinpark (aan het einde van parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan Monster konden het hele jaar los. Voor de overige delen van het strand mogen honden tussen 1 oktober en 15 mei de hele dag los lopen. Daarnaast mogen de honden alleen los lopen tussen 21:00 en 07:00 uur.

Egmond aan zee

Het Egmondse strand is voor geliefd bij mensen die van gezelligheid houden. Op het strand kan je lekker een zonnebad of strandwandeling nemen. Ook is er voor kinderen veel speelplezier, en kunnen er veel watersporten worden uitgevoerd. En op de drukke dagen is zijn er altijd genoeg badmannen/vrouwen.

Honden

Op dit strand zijn honden toegestaan. Tussen 1 mei en 30  september mogen honden tussen 10:00 en 19:00 aangelijnd op het strand. Buiten deze tijden mogen ze loslopen. Tussen 1 oktober en 30 april mogen honden altijd loslopen op dit strand.

Tips

Als je naar het strand gaat moet je wel goed voorbereiden. Vergeet vooral je zonnebrand niet, en als je plezier wilt hebben kan je beter ook nog je strandbal meenemen.